OM & KONTAKT 2019-05-24T13:33:44+00:00

AsaKax_bild_kontakt2

DESIGNSTUDIO ÅSA KAX

Med en sömmerskas känsla för material, kropp och stil arbetar designstudio Åsa Kax med att visualisera ditt företags varumärke och story – här skräddas mönster, print, logotyp, designidentitet, annons, trycksak, banner och webbplats utifrån ett övergripande kreativt koncept och med kvalitet i varje söm.

Jag är speciellt bra på att att göra komplexa saker mycket enkla, så att det viktigaste budskapet lyser starkt och blir lätt att förstå. Och det är bland annat därför jag älskar att rita logotyper, en liten men viktig beståndsdel i ett företags kommunikation, och att med hjälp av illustrationer och design förtydliga texter och siffror.  

Saker jag är riktigt bra på: designidentiteter, grafiska mönster, barnkläder, trycksaker (från böcker, magasin och årsredovisningar till broschyrer, vykort och affischer), illustrationer och webbdesign.

Jag har en filosofie kandidatexamen  i Mediekunskap (Höskolan i Gävle) och en master i designhistoria från Konstfack. Utöver det har jag gått mindre kurser på Berghs i formgivning och copywriting samt lördagsakademien på Konstskolan i Stockholm.

JAG ÄR MED I CAP&DESIGN

Så stolt över att bli porträtterad i bästa designtidningen Cap&Design. Att få sitt värv beskrivet med andras ord (på inte mindre än tre uppslag) är inget annat än storslaget. Här ligger fokus mest på min nya design och logo för tidningen Företagshistoria. Publicerat i aprilnumret 2019.

Åsa Kax i Cap&Design, april 2019.

BOKEN ”KÄRASTE DISKTRASA”

För några år sedan gav jag och min författarkollega Anna-Karin Murén ut vår första bok. Det är en viktig, fin och inspirerande bok om en svensk uppfinning som de flesta känner till men som få bryr sig om på riktigt. Det ville vi ändra på. Vi har skrivit boken tillsammans, hon har fotograferat och jag har illustrerat och formgett. Den har fått (och får) ett massivt och positivt mottagande av pressen. Det är vi väldigt stolta över. Läs mer om boken här och följ oss på Instagram @karastedisktrasa.

MINA EGNA PRODUKTER

Med inspiration av japanska kokeshidockor har jag ritat en serie bordslöpare som hyllar mångfald och svenska traditioner och företeelser. I samma stil har jag även ritat pysselaffischer och vykort. Andra produkter som kommer och går är till exempel brickor och anteckningsböcker. Förutom detta gör jag illustrationer tillsammans med texter som ofta har dubbel mening, till exempel för t-shirts och tote bags.

Mina illustrationer går att specialbeställa i unika serier för just ditt företag, till exempel för julklappar, sommarpresenter, give aways och andra produkter.

EMYLITTLE – SWEDISH FOLKLORE DESIGN

Tillsammans med min syster Karin startade jag EmyLittle år 2008. Vi tog ett nytt grepp om Dalarnas folklore och designade mjukisdräkter i uppdaterad folkdräktsstil. Under åtta år utvecklade vi vårt varumärket, tog fram nya produkter och fick mängder av uppmärksamhet i pressen. Vi var också med i ett antal utställningar, bland annat i Nordiska museets permanenta utställning ”Modemakt – 300 år av kläder” som öppnade 2010, och även i utställningarna ”Swedish Love Story” av Svensk Form i Milano år 2009 samt ”Tusen och en ros” av Gunnar Kaj på Trädgårdsföreningen i Göteborg år 2012. Vi nominerades även till ”Årets sak” på Designtorget år 2011. Med start 2016 drivs EmyLittle vidare mot nya äventyr av Karin.

KONTAKT

Åsa Kax
0707787385
asa@kaxdesign.se
Stockholm