OM & KONTAKT 2019-10-22T07:19:14+00:00

AsaKax_bild_kontakt2

NOMINERAD TILL SVENSKA DESIGNPRISET OCH TIDSKRIFTSPRISET

Tidningen Företagshistoria, som ges ut av Centrum för Näringslivshistoria, fick helt ny design av mig lagom till första numret 2019. Och hurra – designen blev nominerad till två designpriser – Tidskriftspriset i kategorierna Årets omgörning och Årets tidskrift fackpress print samt Svenska designpriset i kategori Redaktionell print magasin. Efter hårt jobb med hantverk och idé känns detta extra roligt och jag är mycket glad och stolt.

JAG ÄR MED I CAP&DESIGN

Så stolt över att bli porträtterad i bästa designtidningen Cap&Design. Att få sitt värv beskrivet med andras ord (på inte mindre än tre uppslag) är inget annat än storslaget. Här ligger fokus mest på min nya design och logo för tidningen Företagshistoria. Publicerat i aprilnumret 2019.

Åsa Kax i Cap&Design, april 2019.

DESIGNSTUDIO ÅSA KAX

Med en sömmerskas känsla för material, kropp och stil arbetar designstudio Åsa Kax med att visualisera ditt företags varumärke och story – här skräddas saker och ting utifrån ett övergripande kreativt koncept och med kvalitet i varje söm. Det här kan jag hjälpa till med:  logotyper, designidentiteter, magasin, böcker, årsredovisningar, broschyrer, appar, webbplatser, mönster, annonser, infografik etc.

Jag är speciellt bra på att att göra komplexa saker enkla, så att det viktigaste budskapet lyser starkt och blir lätt att förstå. Och det är bland annat därför jag älskar att rita logotyper, en liten men viktig beståndsdel i ett företags kommunikation, och att med hjälp av illustrationer och design förtydliga texter och siffror.  

BOKEN ”KÄRASTE DISKTRASA”

För några år sedan gav jag och min författarkollega Anna-Karin Murén ut vår första bok. Det är en viktig, fin och inspirerande bok om en svensk uppfinning som de flesta känner till men som få bryr sig om på riktigt. Det ville vi ändra på. Vi har skrivit boken tillsammans, hon har fotograferat och jag har illustrerat och formgett. Den har fått (och får) ett massivt och positivt mottagande av pressen. Det är vi väldigt stolta över. Läs mer om boken här och följ oss på Instagram @karastedisktrasa.

MINA EGNA PRODUKTER

När andan faller på tar jag fram egna produkter med mina illustrationer och mönster på. Illustrationer och mönster går också att specialbeställa i unika serier för just ditt företag, till exempel för julklappar, sommarpresenter, give aways och andra produkter.

EMYLITTLE – SWEDISH FOLKLORE DESIGN

Tillsammans med min syster Karin startade jag EmyLittle år 2008. Vi tog ett nytt grepp om Dalarnas folklore och designade mjukisdräkter i uppdaterad folkdräktsstil. Under åtta år utvecklade vi vårt varumärket, tog fram nya produkter och fick mängder av uppmärksamhet i pressen. Vi var också med i ett antal utställningar, som Nordiska museets utställning ”Modemakt – 300 år av kläder” (numer finns vi i deras samlingar) och utställningarna ”Swedish Love Story” av Svensk Form i Milano år 2009 samt ”Tusen och en ros” av Gunnar Kaj på Trädgårdsföreningen i Göteborg år 2012. Vi nominerades även till ”Årets sak” på Designtorget år 2011. Med start 2016 drivs EmyLittle vidare mot nya äventyr av min syster Karin.

KONTAKT

Åsa Kax
0707787385
asa@kaxdesign.se
Stockholm